Clubnieuws - VVW-Hazewinkel VZW

Hoofdmenu:

Clubnieuws

LIDKAART EN STICKERS 2018.

De leden, die hun lidmaatschapsbijdrage 2018 betaald hebben, kunnen vanaf 18 maart iedere zondagnamiddag, hun WWSV-lidkaart en de 2018 sticker voor zeilboten en/of surfplank komen afhalen in het clubhuis.
Een 2018 sticker op de achtersteven van uw boot plakken geeft aan dat u regelmatig eens naar uw boot komt kijken en helpt tegen het ontvreemden van onderdelen van uw boot.

JAARLIJKS KUISEN VAN DE LIGPLAATSEN.
De leden die over een ligplaats beschikken voor hun boot of surfplank, moeten hun ligplaats(en) opkuisen ten laatste op 28 mei 2018.
Zowel de ligplaatsen in de loodsen als op de botenparking moeten gekuist worden.

Op zaterdag 14 april en zaterdag 28 april plant het bestuur een "ALGEMENE KUISDAG".
Op die dagen zijn de bestuursleden van 10 uur tot 17 uur bezig om het terrein te onderhouden.
Eventuele vrijwilligers om een handje te helpen zijn steeds welkom en voor drank en eten 's middags wordt gezorgd.
Wij vragen dat u ook een inspanning levert om uw boot en de u toegewezen plaats netjes te houden. U kunt best zelf een borstel en ander benodigd kuismateriaal meebrengen op 14 april en op 28 april. Op andere dagen kan u gebruik maken van het kuismateriaal van de club, dit kan u steeds vragen in het clubhuis.

CLUBKAMPIOENSCHAP 2018.
Het clubkampioenschap 2018 wordt gezeild over 11 wedstrijden (met berekening van handicap)  aangeduid als interne 1 tot 11 in de bijgevoegde kalender.
De eerste start wordt stipt om 11u gegeven en na 2 reeksen wordt de middagpauze gehouden.  Het dragen van een zwemvest is verplicht.
De eerste wedstrijd gaat door op zondag 18 maart.  Iedereen kan deelnemen, onze clubwedstrijden worden in een vriendschappelijk kader gevaren en mits naleving van de voorrangsregels stelt dit geen bijzondere eisen.
Nieuwe startprocedure, de volgende vlaggen worden getoond of gestreken :
6' waaschuwingssein voor de optimisten
5' gele vlag wordt getoond met geluidssignaal; start voor de optimisten
4' blauw-witte vlag wordt getoond met geluidssignaal
1' blauw-witte vlag wordt gestreken met geluidsignaal
0' start alle vlaggen worden gestreken met geluidssignaal

Opgelet bij fouten:
Wanneer u een boei raakt moet u niet meer terug rond de boei zeilen, maar zeilt u gewoon verder totdat u een 360° rondje kan uitvoeren zonder andere boten te hinderen.
Wanneer u een andere boot raakt of geen gevraagde voorrang geeft moet u 2X een rondje maken (720°) zonder andere deelnemers te hinderen.
Beide strafronden moet u uitvoeren voor de volgende boei.
Indringen bij de startlijn is niet toegelaten, in geval dat u te snel naar de startlijn vaart en tegen andere deelnemers dreigt te botsen,  moet u:
- of onderlangs de andere deelnemers varen
- of gaat u door de startlijn en zeilt u buitenom rond de startboei om opnieuw door de startlijn te varen.

13/11/2018